توزیع ۳۰۰۰ غذای گرم بین سیل زدگان منطقه سیدی مشهد خدمات آستان قدس رضوی به مردم سیل‌زده مشهد | اختصاص ۱۰۰ واحد رایگان در زائرشهر رضوی نقاره حاجت‌ها یادی از آیت ا... محمدتقی بهجت| رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند حق همسایگی امام مهربان زندگی باشکوه با مهندسی معرفتی امام رضا (ع) خدمت‌رسانی آستان قدس رضوی به سیل‌زدگان مشهد قاضی‌زاده هاشمی: پیام انقلاب اسلامی به عالم، بیداری اسلامی و فهم مستقل بود آزادسازی ۱۶۰۰ زندانی جرایم غیرعمد با نذر امام رضا(ع) | اجرای عملیات عمرانی در ۳۰۸ روستا + فیلم آیا نماز آیات برای طوفان و رعد و برق واجب است؟ حرمِ عشق و زیارتنامه ای که باید عارفانه خواند آغاز و بهره‌برداری از ۱۵ پروژه شاخص آستان قدس رضوی در کشور | افتتاح ۴ پروژه در روستای هندل آباد یادی از مرحوم آیت ا... سید عبدا... فاطمی، خطیب مخلص تبریزی| آیینه دلان از تو صفا می‌گیرند تاریخچه لوله کشی آب در مسجد جامع گوهرشاد| باقیات الصالحات تاجر تبریزی در مشهد سِر حج در نگاه شاعران بزرگ علمدار نهضت رضوی| بررسی زندگی و سیره احمدبن‌موسی(ع) حضور ۷۰۰۰ خادم فعال در بقاع متبرکه خراسان رضوی خدمت‌رسانی ویژه کفشداران حرم مطهر رضوی به زائران دهه کرامت
سرخط خبرها

اهمیت و منزلت شب قدر از منظر امام رضا(ع)

  • کد خبر: ۲۱۹۲۴۳
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷
اهمیت و منزلت شب قدر از منظر امام رضا(ع)
رمضان، ماه میهمانی خدا، ماه نزول قرآن و ماه لیالی پر عظمت قدر است؛ بسیاری از مؤمنان با توجه به توصیه ها تلاش می‌کنند شب قدر را درک کنند و به احیای آن همت بگمارند اما این شب از نگاه امام رضا(ع) چگونه شبی است؟

به گزارش شهرآرانیوز، معین شدن شب قدر از میان شب‌های ماه رمضان، موضوعی بوده است که در طول تاریخ همواره خواسته احیاء کنندگان آن بوده است. برخی از اشخاص برای دانستن ارزش شب قدر سؤالاتی را در این زمینه از معصومین علیهم السلام داشته اند و ایشان نیز به فراخور حال افراد پاسخ‌هایی را بیان نموده اند.

اهمیت شب قدر از دیدگاه امام رضا (ع) چه آموزه‌هایی در منابع اسلامی وجود دارد؟

شب قدر در دین مبین اسلام، بزرگترین و مهمترین شب در تمام سال محسوب می‌شود، فضیلت این شب به اندازه‌ای است که یکی از سوره‌های قرآن با عنوان «قدر» نامیده شده است و در این سوره درک عظمت شب قدر آن چنان امر بزرگی معرفی شده است که خداوند می‌فرماید: (وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ) و تو چه می‌دانی که شب قدر چیست؟ همچنین در سوره دخان آیات اول تا ششم این شب را «لیله مبارکه» خوانده است و با برکت بودن را از ویژگی این شب دانسته اند.

امام رضا (ع) نیز در روایتی چندین ویژگی را برای اهمیت شب قدر بیان فرموده‌اند که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

لَیلَةُ القَدرِ الَّتی هِیَ خَیرٌ مِن ألفِ شَهرٍ، وفی‌ها یُفرَقُ کُلُّ أمرٍ حَکیمٍ وهُوَ رَأسُ السَّنَةِ، یُقَدَّرُ فی‌ها ما یَکونُ فِی السَّنَةِ مِن خَیرٍ أو شَرٍّ، أو مَضَرَّةٍ أو مَنفَعَةٍ، أو رِزقٍ أو أجَلٍ؛ ولِذلِکَ سُمِّیَت: لَیلَةَ القَدرِ.

در این روایت امام رضا (ع) می‌فرمایند: «شب قدر بهتر از هزار ماه است» که این موضوع برگرفته از قرآن است و ایشان در ادامه می‌فرمایند: در شب قدر هر کارى [به نحوى]استوار فیصله مى‏ یابد.

همچنین این امام شب قدر را (رَأسُ السَّنَةِ) یعنی آغار سال می‌دانند. تمام مقدرات سال اعم از خوبی و بدی، سود و زیان، روزی و مرگ افراد در این شب مقدر می‌شود.

شب قدر کدام شب است؟

این موضوع از مباحثی است که در طول تاریخ از سوی یاران معصومین (ع) مورد سؤال بوده است و به صورت مکرر از این بزرگواران درخواست می‌کردند تا شب قدر را مشخص نمایند. با بررسی سیره معصومین (ع) مشخص می‌شود که ایشان اهتمام ویژه به دهه آخر ماه رمضان داشته‌اند مثلاً در روایت است که پیامبر گرامی اسلام در ده شب آخر ماه رمضان بسترشان را جمع می‌کردند. همچنین سیره حضرت زهرا سلام الله علیها این بود که در شب قدر به عبادت می‌پرداختند و خانواده و فرزندان را نیز به بیدار ماندن وادار می‌کردند.

امام رضا (ع) چه اعمالی را برای شب قدر بیان کرده‌اند؟

برای شب‌های قدر اعمال متعددی در روایات بیان شده است، اما آنچه از لسان مبارک عالم آل محمد (ص) برای ما به یادگار مانده است، نخست احیا و شب زنده داری است، همچنین ایشان تأکید زیادی بر زیارت امام حسین (ع) به ویژه در شب بیست و سوم دارند.

پدر بزرگوار امام رضا (ع)، امام کاظم (ع) می‌فرمایند: «کسی که در شب قدر غسل کرده و تا سپیده صبح شب زنده‌داری کند، گناهانش آمرزیده می‌شود.

علاوه بر موارد ذکر شده در روایات دیگر معصومین (ع) نیز اعمالی مانند نماز مستحبی، استغفار، خواندن قرآن مخصوصاً سوره قدر، دعای فرج و مناجات را برای بهره برداری و کسب فیض از این شب را برای ما به یادگار گذاشته اند.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->